Strenge vorst of kwakkelweer?

  • 0

Strenge vorst of kwakkelweer?

Category : organisatie , schaatsen

Krijgen we strenge vorst of wordt het kwakkelweer?

Steeds meer meteorologen, waaronder die van meteoconsult, geven de volgende voorspelling en weersverwachting winter 2012 af:

  1. Ijs en ijskoud,
  2. met grote kans op een witte kerst,
  3. strenge vorst met
  4. temperaturen tot min 25 graden en
  5. gedurende 3 maanden volop (kans op) sneeuw!

BRRRrrr.r.r. leg je bontmuts maar vast klaar!

ouderwetse-schaatsmiddag-001.jpg

Bokkegat, het winterparadijs voor schaatsers.

Maar volgens de PZC blijft het koffiedik kijken. De KNMI waagt zich niet aan voorspellingen en zowel de Enkhuizer als de Deventer Almanak menen dat we een afwisseling kunnen verwachten van koud en matig maar geen standvastig winterweer.

De weerkundigen zijn het er dus nog niet over eens. Het weer voorspellen is en blijft nog steeds een lastige materie en vooralsnog blijft het dus gissen of we met een dik pak sneeuw, aanhoudende vorst, een strenge winter of een milde met kwakkelweer te maken krijgen.

Wel duidelijk is dat, ondanks dat het nu herfst is, de vogels nog steeds volijk zingen, vlinders nog rondfladderen en voorjaarsbloemen hun laatste krachten gebruiken om nog een keer tot bloei te komen. Toch kan het snel veranderen.

Voor het inslaan van de juiste hoeveelheden strooizout, voor organisatoren van diverse winteractiviteiten en bijvoorbeeld winkels is het behoorlijk lastig maar voor allen zit er niets anders op en geldt: rustig afwachten, hoe lastig dat soms ook zal zijn.

Onze ijsclub heeft geen zin in wachten

De organisatie van onze ijsclub heeft geen zin in wachten en geeft hun leden een kans zich goed voor te bereiden op het komende schaatsseizoen. Daarom vertrekken we op 26 november 2011 vanuit Wissenkerke naar de schaatsbaan in Breda. Heb je je nog niet opgegeven? Doe dat dan bij mevrouw de Fouw of via het aanmeldingsformulier. Dit wil je toch niet missen? Lees meer over dit uitje naar Breda.

 


Leave a Reply

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

De schaatsbaan is gesloten

schaatsbaan niet open

Wat zoek je?

Oproep

Vrijwilligers gezocht om activiteiten op het ijs te organiseren. Alle hulp welkom! Ook voor komende jaren.

Lid aan- of afmelden

Ga direct naar het aanmeldingsformulier

Direct lid aan- of afmelden

De laatste nieuwtjes

Buienradar

QR code ijsclub Wissenkerke

Scan met je smartphone en bekijk de site.

qr code

Archief

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake